Wednesday, July 21, 2010

Femeia, acest vesnic supravietuitor...

Chinezii sunt renumiti pentru faptul ca produc lucruri multifunctionale. Si chiar e de inteles. Cand trebuie sa inghesui 1 miliard jumatate de oameni la un loc, incerci sa faci o treaba sa incapa toti. Ca sa faci sa fie bine. Adica sa nu fie rau.
Dar sa nu vorbim doar de chinezi si sa nu subminam autoritatea feminina in acest domeniu. Si femeile au acest al 10-lea simt al poliutilizarii lucrurilor, al inghesuielii lor in spatii cat mai inguste.
Cum ar fi, de exemplu, bancheta din spate a masinii. Si aici nu ma refer (doar) la utilizarea ei ca spatiu pentru procreare, ci la utilizarea ei ca debara.

Pentru ca pe bancheta din spate gasesti de obicei haine, servetele, sticle de plastic, pliante primite si aruncate acolo, cate un cotor de mar, papucii de plaja, o pernita, umbrela de ploaie, poate si aia de plaja, ursuleti de plus, brelocuri de chei, apa plata, apa minerala, eventual aspiratorul de masina, niste biscuiti, apreschiurile, cate un fost prieten uitat in timp si spatiu. Tot ce-ti poate dori sufletelul tau e acolo, pe bancheta din spate a masinii.
Iar despre portbagaj, mai bine sa nu vorbim!
Si totusi, hai sa da.

In portbagaj ai restul de lucruri care nu sunt pe bancheta din spate a masinii. Adica aproximativ cam tot ce ti-ai putea imagina vreodata. Fusta purtata la cine stie ce interviu acum cine stie cat timp, o pereche de pantofi cumparata, dar nepurtata, balerinii aia comozi, niste cd-uri, stergatoarele vechi de la masina, echipamentul de sala, niste plasute cu niste chestiute, niste tricouri ale fostului (altul decat cel de pe bancheta), 2 sticle goala de lichid de parbriz, inca vreo 2 animalute de plus, un parfum, niste reviste.

Asa am ajuns eu la concluzia ca o femeie ar putea supravietui in mijlocul pustietatii cam o saptamana doar din lucrurile pe care le are uitate in masina: alimente, haine si elemente pentru trecerea vremii...

2 comments:

Anonymous said...

Cineva se lauda ca a uitat in portbagaj oala cu sarmale de la craciun... Deci da! Ai dreptate. Se poate supravietui cu ce ai in masina.

Vanda Lizeh said...

@metalshrine: Deci iata o sursa independenta, care imi da dreptate :D