Thursday, July 15, 2010

Am permis si nu mi-e frica sa-l folosesc!

Exista o idee impamantenita cum ca femeile ar conduce prost. Fie ca sunteti barbati sau femei, e imposibil sa nu fi auzit macar o data in viata cel putin o replica spusa in momentele de disperare, cand tuta din masina din dreapta ta pune semnal stanga si schimba benzile, prin tine, ca ce rost mai are sa ne asiguram? Lasa, ca ne vede el si se da la o parte.

Si ca sa-mi sustin teoria de mai sus, o sa va dau si un exemplu de femeie care n-are nicio treaba pe lumea asta cu condusul, dar are permis si, Doamne fereste, poate il si foloseste!

Actiunea se petrece in urma cu cativa ani, in parcarea, pe atunci goala, din fata gradinii zoologice din Bucuresti.
Cum persoana in cauza nu mai condusese de ceva ani (mai precis din momentul in care daduse proba practica), m-am gandit (a se citi "m-a mancat in fund"), ca un bun samaritean ce sunt, s-o las sa se urce la volanul mini-masinutei mele cu 2 locuri in fata si inca 2 in spate pentru oameni fara picioare. Zis si facut.
Conduc eu pana la locatia stabilita, ma dau jos si o las pe ea pe scaunul soferului, in timp ce eu ma asez pe scaunul din dreapta. Pornim usor, fara sa ne moara motorul, si mergem par-par-par-par inainte.
Cum mai aveam un pic si ajungeam in strada principala, din care se face drumul care duce catre gradina zoologica, zic "Draga mea, haide sa intoarcem din trei miscari". Si ne pregatim sa intoarcem. Doar ca drumul pe care ne aflam, era putin curbat pe margini, pentru a permite apei de ploaie sa se scurga in santurile de langa. Bun. Intoarcem masina spre stanga si ne indreptam usor spre marginea drumului... margine care se termina fix intr-un zid.
Zic "Draga mea, acum e momentul sa franam, sa bagam in marsarier si sa dam de volan in directie opusa, in timp ce plecam usor cu masina de pe loc". Aha... vezi sa nu! In loc sa franam, noi ne indreptam usor spre zid.
Zic "Haide sa franam!". Nimic. Incepeam sa ne indreptam din ce in ce mai repede, datorita denivelarii drumului, catre susnumitul zid.
"Frana!" urlu eu din toti cei 2 plamani pe care ii posed. "Soferita" continua sa ma ignore.
Mai urlu o data "Frana!!!", dupa care inspir adanc si trag frana de mana.
"Soferita" se panicheaza, ia piciorul de pe ambreiaj, iar motorul moare cu un cantec de lebada bolnava de cancer esofagian. Eu rasuflu usurata ca n-am intrat in zid, zic vreo 2-3 rugaciuni, fac cateva matanii, ii multumesc si lui Buddha, pentru ca nu stii niciodata care e Dumnezeul adevarat, ii fac cu ochiul in semn de multumire lui Allah si o intreb pe "soferita" care a fost motivul care a impiedicat-o sa apese dracului pedala de frana.
Singura explicatie plauzibila in momentul in care tu nu franezi in timp ce vezi ca intri in zid cu masina altuia (cu masina lui face fiecare ce vrea) e ca ti-au paralizat ambele picioare. Asta este SINGURA explicatie de bun simt.

Dar nu, domnisoara "soferita" avea cu totul si cu totul alta explicatie, pe care mi-a spus-o pe un ton atat de naiv, ca n-am mai putut reactiona in niciun fel. Si anume: "Io am crezut ca daca iei piciorul de pe acceleratie, masina se opreste".

Bun, deci cand auzim astfel de povesti, cum putem noi sa le mai pretindem femeilor sa cunoasca macar semnele de circulatie?!
Iar intr-o astfel de postura ma aflu si eu acum. Nu stiu ce sa cred despre urmatoarele doua semne de circulatie. Nu pricep ce inseamna.

O, voi, barbati soferi, crema cremelor autostrazilor, imi explicati si mie, ca unei fetite blonde cu buzele colagenate, ce dracu' ar trebui sa fac eu daca ma intalnesc pe drum cu urmatoarele doua semne de circulatie?


"Este interzis sa mergi obligatoriu inainte" sau "Este obligatoriu inainte sa mergi interzis?"
That is the question...

10 comments:

iannis said...

..pai nu faci nimic, intorci si te duci pe cel mai scurt drum acasa si astepti sa te sune fostu´. poate te suna pe fix ca in vremurile bune.sa fi acasa! inainte interzis deci mai acorda-i fostului o sansa

Vanda Lizeh said...

De unde o scosesi nene cu fostu'? Io oricum in fostu' meu nu m-as increde daca mi-ar zice cum sa conduc. Gizas, ce rea sunt

sorin said...

ambele sunt anulate de semnul de pe partea cealalta.adevarul e dincolo de noi...

AlexG said...

de acord cu sorin, doar pe jumatate. semnele se anuleaza reciproc, deci e drum cu 2 sensuri :D

vala said...

e interzis sa mergi cu nasul pe sus

Vanda Lizeh said...

@sorin: si pe spate sa fie semn de trecere de pietoni :))
@AlexG: Ok, dar in ce ordine se anuleaza? Interzisul anuleaza obligatoriu inainte sau obligatoriu inainte anuleaza interzisul? Si daca tot ne punem astfel de intrebari, merita sa raspundem si la intrebarea "Ce a fost intai, oul sau gaina?"
@vala: La naiba, daca stiam ca asta inseamna, ma intorceam din drum :P

iannis said...

semnul ala n-are nici o logica de ce te astepti ca raspunsul meu sa aiba vre-una? .. in schimb poate avea un sens, o semnificatie profunda, mai ales ca ai intrebat ca "fata blonda" daca ti-as spune ca un Arschloch a intors semnul de sus cu sageata inainte care initial indica la stanga sau la dreapta am avea o explicatie perfect plauzibila insa ce ar fi lumea fetelor blonde fara magie, vise, si semne pline de semnificatie???

Vanda Lizeh said...

Sa mor daca m-am gandit la varianta cu Arschlochu'

iannis said...

..ei lasa, tu viseaza, noi gandim!

Vanda Lizeh said...

@iannis: Imi place combinatia asta... Se ofera cineva si pentru munca fizica? Gen taiat iarba ici, udat florile colo? Nu de alta, dar ca sa pot sa visez linistita in continuare, fara sa ma deranjez :D