Monday, June 28, 2010

Romania Fashion Trends & Brands

Saptamana trecuta m-am nimerit, gratie unei colege, la o prezentare de moda.
Evenimentul s-a numit “Romania Fashion Trends & Brands”, iar scopul sau a fost promovarea talentelor romanesti in ale creatiei. Punctul central al evenimentului l-a reprezentat Catalin Botezatu, dimpreuna cu colectia lui de chiloti si doamne cu crengi in cap.
Dar s-o luam incetul cu incetul.
Prezentatorul evenimentului, al carui nume nu-l cunosc, pentru ca nu tin minte sa-l fi spus in fata audientei, era un fel de gigolo italiano, frumos bronzat in solar si cu camasa descheiata pe piept. Presentation skills – zero barat, nu tu vorbit liber, nu tu contact visual cu publicul, nu tu nimic. Ba chiar am avut impresia ca citea pentru prima data cuvintele insirate pe foaia din fata lui, pentru ca in momentul in care a prezentat colectia “Fofi by Euphoria” a parut mirat de numele colectiei, dupa care l-a bufnit rasul.
Cat despre colectii, exceptand aceasta “Fofi by Euphoria” – haine tip marinar (din colectia Chanel din secolul trecut), dar purtabile – si “Ego Man’s Fashion Concept”* - colectie de costume barbatesti foarte dragute – intregul eveniment a fost un “Romanian Classic”, cum ar spune reclama. Adica rochiile romanesti clasice de nasa.
Mai in detaliu, ce am vazut pe scena? Materiale de perdele, draperii si tapiterie de scaun croite in forma oarecum de haine. Din pacate, nestiind ca ma voi regasi in primul rand la prezentare, nu mi-am luat aparatul foto, asa ca m-am vazut nevoita sa fac poze cu telefonul. Iar domnitele modele nu prea sedeau frumos la poza, cum se face de obicei, ci erau cam zmucite, asa ca pozele au iesit miscate. Dar am facut totusi o selectie de poze care arata rezonabil, ca sa va faceti si voi o idée despre ce vorbesc eu aici.
Si pentru ca tot am adus vorba despre modele si statul meu in primul rand, vreau sa va spun ca amplasarea mea acolo a fost o mare greseala. De ce? Pentru ca o domnisoara model nu doar ca nu avea pedichiura facuta, dar chiar avea jeg (negru) sub unghiile de la picioare. Alta era plina de bubite de la genunchi in jos si tot asa. Nu a fost deloc o priveliste placuta.
Cat despre colectia de chiloti ai lui Catalin Botezatu, pe numele ei de scena “Samurai”, din pacate chiar n-am putut sa ma uit cu prea mare atentie la ei (la chiloti adica). Pentru ca m-au frapat alte aspecte ale prezentarii. Cum ar fi faptul ca baietii purtau chiloti tanga pe sub chilotii pe care ii prezentau. Sau ca in picioare aveau niste sosete groase si rupte de lana, bagate in sandale. Sau ca unul dintre ei avea bretelele rupte la sandale ca sa-i incapa piciorul. Sau ca majoritatea dintre ei aveau bube si cosuri pe picioarele lor prost epilate. Finalul prezentarii de chiloti a fost, de asemenea, de mare angajament, cand unul dintre baieti si-a facut un hara-kiri fictiv in fata audientei, stropindu-ne (pe mine si pe prietena mea) cu sangele lui fictiv. Avantajul meu e ca eram imbracata in negru si nu m-am patat.
In fine, marele eveniment s-a incheiat tot cu o prezentare a lui Catalin Botezatu, de rochii de data asta. Rochiile erau foarte futuriste si abstracte, la fel ca si coafurile si machiajul domnisoarelor model. Dar cum domnisoarele stateau frumos la poza si mai aveau si pedichiura facuta, chiar n-am ce comenta.
In continuare va las sa va delectati cu o serie de poze de la eveniment. Spuneti-mi dragii mei, nu v-ati dori din tot sufletelul vostru de masculi feroce ca femelele voastre sa se imbrace ca domnisoarele din poze?
Si se mai intreaba lumea de ce romanca stilata de rand nu sustine designerii autohtoni…

*Imi cer scuze daca am scris gresit numele colectiilor, sunt scrise dupa ureche.






























































4 comments:

iannis said...

imi vine si mie sa-mi fac hara-kiri

Vanda Lizeh said...

Atata timp cat nu ma patezi de sange, e totul ok

Anonymous said...

Fata...ce inculturista esti... Alea e sandale romane, bre :lol: Nu ciorapi de lana inghesuiti in sandale. Uof...nimic nu stii.

Liviu said...

Domnisoara draga pe prezentator il chema Claudiu Constantin si e acelasi prezentator de la festivalul Bucharest Fashion Week a lui Nicu Gheara si Fashion TV, iar organizatorul nu a fost Catalin Botezatu ci BusinessTexin, o publicatie de business si specializata in industria textile-pielarie.
In ceea ce priveste modul in care aratau manechinele, crede-ma am fost acolo , erau poate prea in regula pentru Romania, ai mai fost la alte prezentari de moda sa vezi ce fete modeste prezinta?

Oricum un eveneiment ca RFTB, n-am mai vazut in Romania, poate doar prezentarile de moda ale lui Alin Galatescu.
Sau tu esti obisnuita doar cu prezentarile de cluburi.? i probabil nu arati foarte bine , daca critici modelele care au defilat?